Imádok sütni és főzni! Főleg, ha van kinek. Meglepő, hogy sokan erre rácsodálkoznak, valahogy nem nézik ki belőlem, hogy megállom a helyem a konyhában. Pedig a párom mellett még a nagymamám is dicséri "konyhatündéri"képességeimet, ami valljuk be, elég nagy szó (aki ismer, az pontosan tudja, hogy miért írom ezt).
A könnyű és egyszerű desszerteket meg kifejezetten szeretem, bár legtöbbször azért ügyelek arra, hogy ne töltsek órákat a lábas mellett. A mascarpone az egyik kedvenc alapanyagom, ráadásul a most készített pohárkrémet még a kezdők sem tudják elrontani, annyira egyszerű.
Ami kell hozzá: 1 zacskó kerek babapiskóta, 1 doboz mascarpone, 2 tasak tejszínhabpor, 3 dl tej, porcukor ízlés szerint és gyümölcs (tél lévén fagyasztott).
A tejszínhabport a csomagoláson található utasítás szerint kemény habbá verem. Mindössze arra kell figyelni, hogy a hozzáadott tej jó hideg legyen. A mascarponet összekeverem a porcukorral és óvatosan összedolgozom a tejszínhabbal.
A fagyasztott gyümölcshöz öntök egy kicsi vizet és megfőzöm, jobban mondva csak felmelegítettem, hogy szirup állagú legyen,és már jöhet is a rétegezés. Tejszínes mascarpone krém, gyümölcs, piskóta, krém, gyümölcs, piskóta. Nekem legutóbb a hat pohárból kettőnek a tetejére már nem jutott a mascarpone krémből, ezért gyümölccsel fejeztem be. Pár órára hűtőbe kell tenni és már fogyasztható is.
Szerintem mennyei!!!! :)